2012
Frederik heeft voor het ontwikkelen van Zingende Beelden enkele weken zijn intrek genomen in woon-/ werkatelier Nomads in Residence van Cultuur19. Hierdoor heeft hij zich volop kunnen laten inspireren door de omgeving van het Máximapark, waarbij artistiek leider Victor Frederik de bezoeker meevoert langs zeven bijzondere muzikale performances bij de beelden in het Máximapark.
Tekstschrijver en kinderboekenauteur Koos Meinderts (Harrie Jekkers, Hollandia) schreef een tekst speciaal voor Gat van Serton en de Wood Chapel. Theatermaker Anne Nusselder speelt een voorstelling over haar ouders die verslaafd zijn aan prijsvragen bij Rituele Depositie. De performances worden eenmalig gepresenteerd in het park.
2014
Choreografie en artistiek leiding is in handen van danseres Meta Rooding (1988). Rooding studeerde in 2009 af aan de Fontys dansacademie in de richting modern/theaterdans. Na haar afstuderen als moden danser werkte ze als freelancer bij verschillende projecten, onder meer bij choreograaf Aline Barbou en het Levendtheater. Voor het ontwikkelen van de voorstelling verbleef Rooding enige tijd in Nomads in Residence, het woon-/werkatelier van Cultuur19. De voorstelling is een samenspel van professionele dansers, acteurs en amateurdansers.
Lustrum
Zingende Beelden vindt in 2014 jaar voor de vijfde keer plaats. Het lustrum wordt gevierd met een reeks huiskamertheatervoorstellingen Mijn Leidsche Rijn, gemaakt door theatergezelschap ArtOloco.
2015
De voorstelling begint bij het Observatorium, waar Rapunzel al jaren vergeefs wacht op de komst van de Prins. De vloek van de Boze Koningin heeft er echter voor gezorgd dat haar Prins nooit langs gaat komen. Op zoek naar een manier om de vloek op te heffen, volgt het publiek de Rode Draad door het park en maakt onderweg talloze onverwachte ontmoetingen mee tussen bekende en minder bekende sprookjesfiguren: Alice, de Kolderkat, de gestrande Kapitein Haak, de Wolf op de Eenhoorn en Klein Duimpje. In een sprookje waarin niets gaat zoals het geschreven is, gaat het publiek samen met de figuren op zoek naar het Eind Goed, Al Goed.
De artistiek leiding en choreografie is in handen van Minke Elisa Brands. Afgestudeerd als danseres aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg heeft Minke 10 jaar lang als danseres gewerkt bij onder andere Het Nationale Ballet in Amsterdam en de Rotterdamse Dansgroep. Minke maakt sinds 2002 dansvoorstellingen voor internationale podia en in 2012 richtte Minke in Leidsche Rijn haar eigen dansschool Dans Atelier 42 op. Minke stelt per project een gezelschap samen van eigenzinnige en inventieve kunstenaars. In Zingende Beelden werken professionele en amateurdansers aan een choreografie. Leerlingen van het Amadeus Lyceum componeren een deel van de muziek van de voorstelling.
Cultuur19 directeur Hanno Tomassen spreekt van een succes:
Zingende Beelden 2015 heeft onder leiding van Minke Elisa Brands lokale amateurs en professionals boven zichzelf uit doen stijgen. In het Máximapark werden voor de ogen van het publiek de sprookjes herschreven. Het park zal voor hen nooit meer hetzelfde zijn: wat het talent uit de Vinex allemaal niet teweeg kan brengen. Op naar de volgende editie!
2018
Voor deze editie nodigt Cultuur19 zeer uiteenlopende dansgezelschappen uit, waaronder MAN || CO en Youri and Marie. In de komende weken (her)ontdekken zij het Máximapark, de beelden en hun verhalen.
Professionals en beginnende dansers ontmoeten elkaar in bijzondere maakprocessen, zoals Ithaka ISK Utrecht met De Dansers en leerlingen van het Amadeus Lyceum met Kristel van der Heijden en Jurgen van Harskamp. Minke Elisa Brands omarmt met DC1 II High de Wood Chapel en gaat daarbij een samenwerking aan met Muziek in De Meern. Al deze ontmoetingen resulteren in zes unieke voorstellingen, verdeeld over twee verschillende routes.

20 jaar Leidsche Rijn: Nieuwe Buren
Zingende Beelden sluit in 2018 thematisch aan bij de viering van Leidsche Rijn is 20 en nodigt De Dansers en de leerlingen van de Internationale Schakelklas (Ithaka ISK Utrecht) uit om samen een dansscène te maken. Bij ISK staat de ontwikkeling van taal centraal. De klas kan bestaan uit kinderen, die door wonen in het buitenland of een migratieachtergrond de taal niet goed machtig zijn. De taal van dans is universeel en kan verschillende werelden verenigen.